η ab inbev εξεταζει το ενδεχομενο αυξησησ τησ παραγωγησ μπιρασ με χαμηλο αλκοολ

14.11.2020, του Μιχάλη ΜεσαναγρενούΗ μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως, η AB InBev, εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή μπίρας με χαμηλό ή καθόλου αλκοόλ τα επόμενα χρόνια.

Καθώς το πεδίο της μπίρας με μηδενικό ή με χαμηλό αλκοόλ βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, η ζυθοποιία AB InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως εξετάζει την πιθανοτητα να αυξήσει την παραγωγή της μπίρας αυτής από το 10% που είναι σήμερα στο 20% σε ένα χρονικό διάστημα 5 ετών.

Όπως δήλωσε η Laura Diamond, AB InBev’s head of consumer strategy στην Ευρώπη, "όταν αντιπροσωπεύεις το 30% του ζύθου παγκοσμίως έχεις την ευθύνη να προσφέρεις μια γκάμα προϊόντων".

Είχε προηγηθεί μέσα στο 2020 μια παρουσιάση των ζύθων με χαμηλό αλκοόλ της Budweiser και Stella Artois στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να κεφαλοποιήσει τις πωλήσεις αυτής της κατηγορίας στην συγκεκριμένη περιοχή. Όπως ανέφερε η κ. Diamond, χρειάσθηκαν 2 χρόνια ερευνών για να μπορέσουν αυτά τα προϊόντα να εξελιχθούν και να έχουν ήδη βραβευθεί σε διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει Society of Independent brewers, οι πωλήσεις της μπίρας με χαμηλό ή μηδενικό αλκοόλ κατέγραψε άλμα 30% από το 2016. Μια άλλη μελέτη της εταιρίας Euromonitor έδειξε ότι οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάστηκαν μέσα σε 4 χρόνια.

Οι μεγάλες ζυθοποιίες ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις του κοινού προχώρησαν και παρουσίασαν τις αντίστοιχες μπίρες χωρίς αλκοόλων των πιο δυνατών τους ετικετών όπως π.χ. η Heineken που λάνσαρε την Heineken 0.0% το 2018 και πούλησε 15 εκατ. φιάλες την πρώτη χρονιά. Πρόσφατα και η Guinness κυκλοφόρησε την Guinness 0.0% αν και μετά από λίγες μέρες αναγκάσθηκε να ανακαλέσει αυτό το προϊόν λόγω μικροβιακής επιμόλυνσης.

Ταυτόχρονα, οι μικροζυθοποιοί και craft brewers συμμετέχουν ενεργά παράγοντας μπίρες χωρίς αλκοόλ. Η μάρκα Lucky Saint που παράγει μπίρα με χαμηλό αλκοόλ κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της για την μπίρα αυτή κατά 300% διαδυκτιακά κατά τη διάρκεια του 1ου lockdown και με αυτόν τον τρόπο να ισοβαρήσει τις ζημιές από το κλείσιμο των εστιατορίων και bars.


πηγή:

https://www.thedrinksbusiness.com/2020/11/ab-inbev-to-explore-low-alcohol-beer/