νεοσ προεδροσ του european brewery convention o BENET FITE

22.11.20, του Μιχάλη ΜεσαναγρενούΜε ανακοίνωσή του στις 18 Νοεμβρίου 2020, το European Brewery Convention γνωστοποίησε τον ορισμό του κ. Benet Fite ως νέου Προέδρου

Όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ιστοσελίδα του, το European Brewery Convention ανακοίνωση τον ορισμό του κ. Benet Fite στην θέση του Προέδρου. Η ανακοίνωση εξεδόθη στις 18 Νοεμβρίου και όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του EBC, ο κ. Benet Fite ορίζεται ο νέος Πρόεδρος αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότεινος κ. Tiago Brandao οποίος ευρίσκετο στη θέση αυτή από το 2015 έως σήμερα.

Ο κ. Fite δήλωσε αμέσως μετά: "Είμαι πολύ περήφανος και τιμή μου που διορίστηκα Πρόεδρος του EBC παραλαμβάνοντας την προεδρία απο τον κ. Tiago Brandão, ο οποίος για τέσσερα χρόνια βελτίωσε τον τρόπο εργασίας του EBC και των υπηρεσιών . Η συμβολή του κ. Tiago στο EBC και στον τομέα της ζυθοποιίας, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων μηνών στη μέση της πανδημίας, ήταν τεράστια. Ανυπομονώ να συνεχίσω να προωθώ το πρόγραμμα του EBC, παρέχοντας τα καλύτερα στην έρευνα και τεχνολογία της ζυθοποίησης ».

Τα τελευταία 5 χρόνια το προφίλ του EBC βελτιώθηκε και άλλο μέσω διαφόρων δημοσιεύσεων περιλαμβανομένων και διαφόρων οδηγιών και Καλών Πρακτικών αλλά και αναθεωρημένων μεθόδων ανάλυσης τα οποία χρησιμοποιούνται στην Διαχείριση της Ποιότητας στις ζυθοποιίες και στα βυνοποιεία παγκοσμίως.

Με τη σειρά του ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Tiago Brandao, " Γνωρίζω εδώ και χρόνια τον κ. Benet και εκτιμώ ιδιαίτερα την δέσμευση του προς το EBC κυρίως ως αντιπροέδρου κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Είμαι ευτυχής που αφήνω το EBC σε τόσο ικανά χέρια και είμαι βέβαιος στην μελλοντική του συμβολή στον τομέα της ζυθοποίησης".

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών (Brewers of Europe), κ. Lasse Aho δήλωσε : " Θέλω να ευχαριστήσω τον Tiago για τις ανεκτίμητες συνεισφορές του ως Προέδρου του EBC. Ασχολήθηκε με ενθουσιασμό στην επιδίωξη της πρωτιάς στον τομέα της ζυθοποίησης, με την εφαρμογή επιστημονικών αρχών. Με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του EBC ως ένας οργανισμός παγκόσμιας κλάσης για όλους τους ζυθοποιούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τους. Κατά την προεδρία του ενισχύθηκε περαιτέρω η συμμετοχή του EBC στις δραστηριότητες The Brewers of Europe με το συνέδριο EBC του 2019 να διεξάγεται στη δεύτερη έκδοση του Forum του The Brewers of Europe. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Benet θα συνεχίσει το καλό έργο και θα το φέρει στο επόμενο επίπεδο, μαζί προς όφελος του ευρωπαϊκού κλάδου ζυθοποιίας".


Το βιογραφικό του κ. Benet Fite

o κ. Benet Fite σπούδασε χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (IQS). Στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του Brewing and Malting του Πανεπσιτημίου Μαδρίτης. Ακολούθησε το MBA στο EADA (Βαρκελώνη) και ADECA στο San Telmo BS στη Σεβίλλη. Ασχολείται με την Βιομηχανία της Ζυθοποίησης εδώ και 23 χρόνια στο Mahou San Miguel καταλαμβάνοντας διάφορες τεχνικές και διευθυντικές θέσεις. Επί του παρόντος, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Mahou San Miguel με δύο κύριους ρόλους, έναν ως Διευθύνων Σύμβουλος σε QA, R&D και EP και ένα άλλο, ως Διευθύνων Σύμβουλος Νέας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Έχει δραστηριοποιηθεί στις ενώσεις των ζυθοποιών ως μέλος της τεχνικής ομάδας Cerveceros de España. Είναι μακροχρόνιο μέλος τόσο της EBC Brewing Science Group όσο και της Εκτελεστικής Ομάδας του EBC (από το 2010). Πριν από τον διορισμό του, ενήργησε ως Αντιπρόεδρος του EBC κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Tiago Brandão. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Του αρέσει η μπύρα!


πηγή :

https://europeanbreweryconvention.eu