η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΤΟΥ MONSTER ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ cANARCHY

29.1.22, του Μιχάλη ΜεσαναγρενούΗ Monster Beverage σκέφτεται εδώ και χρόνια να κάνει το επόμενο βήμα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Έτσι, στις 14 Ιανουαρίου 2022, η Monster ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής craft μπίρας και hard seltzer CANarchy Craft Brewery Collective για περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Fireman Capital Partners.

Αυτό θα καταρρίψει τη φήμη, που διαδόθηκε τον Νοέμβριο του 2021, ότι η Monster επιδίωκε συγχώνευση με την τρίτη σε κατάταξη ζυθοποιία των ΗΠΑ Constellation Brands (Corona, Modelo).


Η εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών είπε ότι η συμφωνία θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τις ζυθοποιίες Cigar City (Φλόριντα), Oskar Blues (Κολοράντο, Βόρεια Καρολίνα, Τέξας), Deep Ellum (Τέξας), Perrin (Μίσιγκαν), Squatters και Wasatch (Γιούτα), αλλά θα εξαιρούσε τα εστιατόρια της CANarchy. Η CANarchy, η έκτη μεγαλύτερη ζυθοποιία, που ιδρύθηκε το 2015, με εννέα μονάδες σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ και 900 υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.


Η κίνηση αυτή του Monster έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα παραδοσιακά όρια μεταξύ των κατηγοριών αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και ότι η συμφωνία αυτή ήταν πολύ καλή για να απορριφθεί από την CANarchy. Για τα περίπου 500.000 βαρέλια (585.000 hl) παραγωγής της CANarchy, η Monster πληρώνει 660 USD ανά βαρέλι, που είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πλήρωσε η Constellation για το Ballast Point το 2015.


Το 2019, η AB InBev αγόρασε την Craft Brew Alliance με κόστος περίπου 424 USD ανά βαρέλι και η Boston Beer αγόρασε το Dogfish Head για περίπου 1.100 USD ανά βαρέλι. Η Monster, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η The Coca-Cola Company, έχει δώσει τις συνήθεις διαβεβαιώσεις ότι η CANarchy «θα λειτουργήσει ανεξάρτητα, διατηρώντας τη δική της οργανωτική δομή και ομάδα». Ελπίζει έτσι να μετριάσει τυχόν αντιδράσεις ή μποϊκοτάζ από τους λάτρεις της craft μπίρας.


πηγή: https://brauwelt.com/en/167-the-americas/international-report/643996-energy-drink-maker-monster-buys-canarchy-breweries