ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ SIRIS MICROBREWERY ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ PHOTOS PHOTIADES

19.5.2022, του Μιχάλη ΜεσαναγρενούΜια μεγάλη συμφωνία στον κλάδο της Ελληνικής Ζυθοποιίας φαίνεται πως εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με άρθρο της www.epixeiro.gr, η Beverage World, μέλος του κυπριακού ομίλου Photos Photiades προτίθεται να αποκτήσει το 100% της Siris Microbrewery του κ. Μαρμαρέλλη

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο, ο κ. Μαρμαρέλλης θα μείνει στον όμιλο ως σύμβουλος στο κομμάτι της μικροζυθοποιίας και του Brand για δύο χρόνια χωρίς να υπάρχει η πρόθεση αποχώρησής του μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Στόχος του κ. Μαρμαρέλλη είναι η αύξηση της τεχνογνωσίας στο εμπορικό κομμάτι, το marketing, την αναβάθμιση στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και στην αύξηση της παραγωγής. «Το ταξίδι της εταιρείας συνεχίζεται με έναν όμιλο που έχει γνώση και μεράκι να προσφέρει σε εμάς και τα προϊόντα μας», σημείωσε, ώστε να υπάρξει συνέχιση της ευημερίας. Αναφέρεται πως η μικροζυθοποιία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αλλά ο κ. Μαρμαρέλλης πίστευε πως «για να προοδεύσει έπρεπε να συμμαχήσει με κάποιον μεγάλο εταίρο».


Ποιά είναι η Siris Microbrewery

H Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος με τον διακριτικό τίτλο “Siris MicroBrewery” ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τις Σέρρες. Η μονάδα παραγωγής έχει σήμερα δυναμικότητα που αγγίζει τα 2.600 εκατόλιτρα ετησίως. Ξεκίνησε με 3 άτομα, 2 μπίρες και 5 δεξαμενές, έφτασε να έχει 13 εργαζόμενους, 25 δεξαμενές, 15 μπίρες».


Ποιός είναι ο Όμιλος Photos Photiades

O όμιλος Photos Photiades ιδρύθηκε το 1942 και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κυπριακούς επιχειρηματικούς οργανισμούς. Κατέχει «ηγετική θέση» στους τομείς της παραγωγής, εμφιάλωσης και εμπορίας ποτών, στην ανάπτυξη γης και των ασφαλειών. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει εδραιώσει στρατηγικές συνεργασίες, με ομίλους και brands όπως η Diageo, η Carlsberg, η Campari, η Danone, η Lavazza, αλλά και ο ασφαλιστικός κολοσσός Axa.


Ο κ. Παύλος Φωτιάδης, CEO του ομίλου Photos Photiades, μιλώντας για την κατάσταση της αγοράς, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως «δεν βρισκόμαστε σήμερα κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για τη διεθνή οικονομία. Το διπλό σοκ της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφενός μεν από την άνευ προηγουμένου προσφορά ρευστότητας που προχώρησαν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο τον προηγούμενο χρόνο, το οποίο δημιούργησε αυτήν την απότομη αύξηση στην ζήτηση, και από την άλλη ο πόλεμος και οι παράπλευρες συνέπειες αυτού, μας δημιούργησαν αυτήν την δύσκολη εικόνα που έχουν να διαχειριστούν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες, που πρέπει να θυσιάσουν οικονομική ανάπτυξη για να περιορίσουν τον πληθωρισμό. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς που θα πάνε τα πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών θα μειωθεί, η ζήτηση θα μειωθεί και φυσικά η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, σε όλο τον κόσμο. Εμείς πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, σε χαμηλότερους ρυθμούς από ότι προβλεπόταν. Ως όμιλος παραμένουμε θετικοί για την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, και στα ποτά μέσω της Beverage World, αλλά και στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δραστηριοποιούμαστε με κατασκευές στα νότια προάστια της Αττικής αλλά και με ένα πολύ μεγάλο έργο στην Κρήτη, όπου προσδοκούμε να βάλουμε στον ποιοτικό χάρτη τη νότια Κρήτη, και τουριστικά και ως διαμονή». Πρόσθεσε, δε, πως «γίνεται ένας αγώνας για να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες πρώτες ύλες, με τιμές πολύ πιο υψηλές από ότι πριν έναν χρόνο. Υπάρχουν και περιπτώσεις στον όμιλο μας με εταιρείες που είχαν πρώτες ύλες από την Ουκρανία, όπως και η Siris».


πηγή : (Μεγάλο deal για ελληνική μικροζυθοποιία, με «γεύση» από Σέρρες και Κύπρο (epixeiro.gr)