ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΠΙΡΑΣ HEINEKEN ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

17.07.22Η Ολλανδική ζυθοποιία Heineken ξεκίνησε την ανάκληση μπίρας παραγωγής Απριλίου 2022 καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ύπαρξης μικρών θραυσμάτων γυαλιού στην μπίρα

Η ανάκληση αφορά γυάλινα μη επιστρεφόμενα μπουκάλια 250cc μπίρας με βιδωτό πώμα των brands Heineken Original, Heineken 0.0 και Heineken Silver. Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι λόγω προβληματικών μπουκαλιών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κομμάτια γυαλιού να αποκολληθούν και να εισέλθουν στην μπίρα.


Η ζυθοποιία έχει προχωρήσει σε επίσημα ανακοίνωση ενημέρωσης των πελατών και καταναλωτών της καθώς και σε εφαρμογή του συστήματος ανάκλησης των συγκεκριμένων προϊόντων. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Heineken, Maarten Koudenburg δήλωσε : "Η ασφάλεια και η ποιότητα είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και διενεργούμε ποιοτικούς ελέγχους πολύ τακτικά. Ως εκ τούτου, λυπούμαστε βαθύτατα που αυτό το προϊόν δεν πληροί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας μας και έχουμε ξεκινήσει αυτήν την ανάκληση. Ζητούμε συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία."


Το θέμα έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης του συστήματος ειδοποίησης RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) στις 1 Ιουλίου 2022 και αφορά τις χώρες Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ουγγαρία, Πολωνία και Ελβετία.


Οι κωδικοί παραγωγής έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Ολλανδίας (κάντε κλικ εδώ) και της Ουγγαρίας (κάντε κλικ εδώ) To θέμα ξεκίνησε από την αναφορά ενός πελάτη ο οποίος παραπονέθηκε ότι εντόπισε θραύσματα γυαλιού μέσα στην μπίρα. Άμεσα, η ζυθοποιία κινητοποιήθηκε διεξάγοντας έρευνα εντοπισμού του συγκεκριμένου προβλήματος ενώ ταυτόχρονα προχώρησε και στην ανάκληση των "ύποπτων" παρτίδων"


ΠΗΓΕΣ :


1. https://www.paudal.com/2022/06/30/heineken-recalls-millions-of-bottles-due-to-risk-of-glass-flakes-now/

2. https://nieuws.heinekennederland.nl/belangrijke-veiligheids-waarschuwing-heineken-fles-25cl/

3. https://www.nvwa.nl/documenten/waarschuwingen/2022/07/01/veiligheidswaarschuwing-25-cl-fles-heineken-original-heineken-0.0-en-heineken-silver-van-heineken-glasschilfers

4. https://portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas?