οι μπιρεσ χωρισ ή με λιγο αλκοολ αντιστεκονται στην κριση του κορωνοϊου

05.01.2021, του Μιχάλη ΜεσαναγρενούΕνώ οι πωλήσεις μπίρας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2020 φαίνεται να κλείνει στο -13,4%, παρόλα αυτά οι μπίρες με λίγο ή χωρίς αλκοόλ φαίνεται πως αντιστάθηκαν στην κρίση σημειώνοντας μια πτώση της τάξης του 0,5% σύμφωνα με την ανάλυση του IWSR Drinks Market Analysis

O John Storm, επικεφαλής αγορών του Majestic ανέφερε πως οι πωλήσεις για τις μπίρες με λίγο ή χωρίς αλκοόλ αυξάνονται κατά 50% κάθε χρόνο ενώ κατέληξε λέγοντας πως πλέον αυτές οι μπίρες δεν αποτελούν την τελευταία επιλογή ενός οδηγού αλλά είναι ένα ποτό που στέκεται μόνο του ή μια σπουδαία επιλογή να συνοδεύσει το φαγητό.


Ο βασικός παράγοντας επιτυχίας αυτής της κατηγορίας είναι η προσήλωση στην ποιότητα χρησιμοποιώντας σχολαστικές μεθόδους παραγωγής σε συνδυασμό της τάσης των καταναλωτών για μια πιο υγιεινή ζωή.


«Νομίζω ότι η ποιότητα έχει βελτιωθεί και πολλά μπαρ και εστιατόρια έχουν τώρα μπίρες χωρίς αλκοόλ στο μενού», εξήγησε ο ιδρυτής της Biercraft, Nick Trower, ο οποίος πιστώνει ανεξάρτητους παραγωγούς όπως η Lucky Saint για αυξανόμενη ζήτηση. Η Trower αναμένει να δει περαιτέρω ανάπτυξη τόσο στις κατηγορίες χαμηλών όσο και χωρίς αλκοόλ.


Η Lucky Saint, μια αφιλτράριστη lager μπίρα χωρίς αλκοόλ είδε τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 300% κάθε χρόνο.


«Το 80% του Ηνωμένου Βασιλείου ελέγχει τώρα ενεργά την κατανάλωση αλκοόλ και αναζητά ποιοτικές επιλογές για μπίρες χωρίς αλκοόλ», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lucky Saint, Emma Heal ενώ συνέχισε ότι "Οι καταναλωτές επιζητούν πιο υγιεινές επιλογές και ο Covid-19 έχει επιταχύνει αυτή την τάση ακόμα περισσότερο".


Σε παγκόσμια κλίμακα η έρευνα της IWSR Drinks Market Analysis η μείωση στο συνολικό όγκο πωλήσεων ανέρχεται στο 9,2% για το 2020 και αφορά τις 19 κυριότερες αγορές μπίρας Αντίθετα, η ίδια μελέτη έδειξε πως οι πωλήσεις για τις μπίρες χωρίς ή με λίγο αλκοόλ παραμένουν ίδιες. Σχετικά με το μερίδιο αυτής της κατηγορίας στο σύνολο των πωλήσεων εκτιμάται στα 2,7% σύμφωνα με την ίδια μελέτη ενώ προβλέπει ότι αυτό θα αυξηθεί στο 3,3% το 2024.


πηγή

https://www.thedrinksbusiness.com/2020/12/low-and-no-alcohol-beer-defies-covid-sales-slump/